Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації
Міністерство соціальної
політики України
 

Внесено зміни до Порядку призначення житлових субсидій

Дата: 22.11.2021 09:08
Кількість переглядів: 147

УВАГА !!!

Внесено зміни до Порядку призначення житлових субсидій

19 листопада Національною соціальною сервісною службою України за участю заступника Міністра соціальної політики України Віталія Музиченка проведено онлайн нараду з керівниками департаментів соціального захисту населення облдержадміністрацій щодо змін в законодавстві при призначенні житлових субсидій населенню.

Під час наради Віталій Музиченко поінформував, що урядом внесено зміни до умов надання населенню житлових субсидій, що посилить рівень соціальної підтримки населення, адже забезпечення населення житловими субсидіями – є одним із нагальних обов’язків сфери соціального захисту.

Зокрема, для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон буде обчислюватись з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення.

Також набудуть право на отримання субсидії особи у наступних випадках:

  • якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;
  • якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);
  • у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету.

 

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт.

Віталій Музиченко також наголосив, що громадянам, які звернуться за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

Владислав Машкін акцентував увагу на опрацювання рекомендацій наданих Мінфіном, з метою посилення контролю за своєчасним та у повному обсязі внесенням структурними підрозділами з питань соціального захисту населення інформації результатів проведення додаткової перевірки інформації, поданої громадянами для одержання соціальної підтримки, що здійснюються за рахунок державного бюджету.

До відома, станом на 18.11.2021 в області житлову субсидію отримують 116,2 тис. домогосподарств (24,5% домогосподарств області).


« повернутися

Вхід для адміністратора